Wat is content marketing nou precies?

Je hebt de term vast weleens voorbij horen komen maar wat is Contentmarketing nou precies en wie kun je ermee bereiken? In dit artikel lees je alles over deze relatief nieuwe manier om potentiële klanten bereiken.

Net als authentieke marketing kun je via content marketing de potentiële klant bereiken, aan jouw merk binden, conversies bereiken en optimaliseren en uiteindelijk de klant behouden. Het is immens populair momenteel en heeft een zeer groot bereik als je het op de juiste wijze inzet. Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om advertenties te vermijden. Traditionele televisie en magazines hebben ruimte gemaakt voor streamingdiensten en social media. Advertenties worden vooral gezien als irritant of vervelend. Mensen hechten meer waarde aan goede content en zijn bereid om te consumeren. Maar wat is het nou precies? Content marketing is een techniek gebaseerd op het maken en verspreiden van interessante content voor een bepaalde doelgroep. In dit geval is de doelgroep ruiters (B2C) of Hippisch ondernemers (B2B). Dit kun je realiseren op een eigen platform (bijvoorbeeld blogs op de eigen website), een videoplatform (Youtube) of social media (Instagram, Facebook).

SEO of advertising?

Bij content in de vorm van tekst wordt veelal gebruik gemaakt van SEO om een specifieke doelgroep te bereiken. Ook kan er gebruik gemaakt worden van advertising, bijvoorbeeld via Google ads, Facebook en Instagram. Vooral in het begin zal het jouw content een steuntje in de rug geven waardoor het beter gevonden zal worden.

Een extern platform gebruiken

Naast je eigen platform (de eigen website) kun je gebruik van externe platformen. Bijvoorbeeld social media als Facebook, Instagram of Pinterest. Uiteraard wil je wel dat je content bekeken wordt en dus zal je actief aan de gang moeten met de sociale kanalen. Sommige magazines of websites bieden ook de mogelijkheid om gebruik te maken van branded content (betaalde content). Tegen betaling maak je op deze manier gebruik van publiek van dit platform. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn als je een groot publiek wilt aanspreken of een bepaalde product op de markt wilt zetten met een campagne.

Beginnen met content marketing

Een goed idee, je bent ook zeker nog niet te laat. Kun je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Share: